Airco Installatie Andijk

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Andijk kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website bieden wij uitgebreide tips en info over de velerlei type toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook tref je de gegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Andijk

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Andijk. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Andijk voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij eenvoudig gespecialiseerde installatiebedrijven. Tip: bekijk eerst de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-andijk-1619

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Andijk (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame montagepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Andijk (gemeente Medemblik, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Westwoud, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden diverse soorten systemen die je kunt toepassen. Hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Andijk: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 units: een binnen en buiten deel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Andijk: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezetref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Andijk.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt een beetje op een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Andijk liggen nogal uiteen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Tevens is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel geven wij een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Andijk. De getoonde prijzen zijn excl. onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Een combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1230 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2935
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1110 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€380 – €810
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €160 – €625
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Andijk.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval zo’n airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Andijk. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een energiezuinige manier een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs bestaat uit diverse aspecten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan plusminus €85 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco is anders per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde modellen zijn veel meer stroomvreters dan de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt grofweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Andijk. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De specialist inspecteert o.a. condensor, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie