Airco Installatie Bovenkarspel

Op zoek naar extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Bovenkarspel kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website verzamel je nuttige informatie over de verschillende soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Mede verstrekken wij gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat koele lucht kan blazen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een appartement installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Bovenkarspel

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Bovenkarspel. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Bovenkarspel voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker vind jij snel en simpel lokale monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-bovenkarspel-1611

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Bovenkarspel (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem samenstellen. Bovendien kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Bovenkarspel (gemeente Stede Broec, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Oosterleek, Wijdenes, Hem, Venhuizen, Assendelft.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vind de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden diverse soorten apparaten die je kunt kiezen. Hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Bovenkarspel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Bovenkarspel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Bovenkarspel.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1425.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Bovenkarspel kunnen flink uiteen lopen. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In onderstaand overzicht tref jij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Bovenkarspel. De tarieven zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

ProductToelichtingTarieven
Split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2955
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1150 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €815
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €250 – €615
Overzicht met de kosten van airconditioning in Bovenkarspel.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is aan te zetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet appartement in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Bovenkarspel. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). Tenslotte heb je te maken met een stijgend energieverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €280 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type installatie en koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent ongeveer 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Bovenkarspel. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De specialist kijkt bijv. naar compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie