Airco Installatie Wijdenes

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Wijdenes zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina faciliteren we vakkundige tips en informatie over de verscheidene soorten systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens tref je contactgegevens van erkende installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Wijdenes

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Wijdenes. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wijdenes voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij eenvoudig gecertificeerde vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-wijdenes-1608

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Ga je een airco laten installeren? Kies voor een bekwaam installatiebedrijf in Wijdenes (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem installeren. Daarnaast zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In de vergelijker hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Wijdenes (gemeente Drechterland, provincie Noord-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hem, Venhuizen, Assendelft, Krommenie, Westzaan.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de interessantste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hierna vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco in het plafond.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Mede is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, profiteer direct.
 • Mobiele airco Wijdenes: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Wijdenes: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor caravan en camper.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bevestig de unit hoog aan de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Wijdenes.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Wijdenes laten een grote variatie zien. De onkosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In het overzicht hieronder check je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Wijdenes. De getoonde tarieven zijn exclusief periodiek onderhoud, navullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1190 – €2015
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €2990
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1145 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€355 – €800
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€160 – €685
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Wijdenes.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warme woning in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Wijdenes. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
De all-in prijs bestaat uit verschillende factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van om en nabij de €70 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem verbruikt rond de 1,35 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Wijdenes. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie