Airco Installatie Stede Broec

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Stede Broec draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verzamel je belangrijke tips en adviezen over de verschillende soorten apparaten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook verzamel je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Stede Broec

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een toenemend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Stede Broec. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Stede Broec voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via deze website vind je zonder gedoe geschikte installateurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-stede-broec-1616

Monteurs en installateurs uit de regio
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Stede Broec (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende installatie experts kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Tevens staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Stede Broec (gemeente Stede Broec, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Enkhuizen, Wormerland, Zaanstad, Oostzaan, Beemster.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Vind de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn diverse soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Airco zoeken op gebruik.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze produceren veel geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Stede Broec: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Stede Broec: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Stede Broec.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1125.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Stede Broec lopen zeer uiteen. De prijzen verschillen per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. In het geval dat er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel bieden wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Stede Broec. De getoonde tarieven zijn excl. het onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2215 – €2960
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2285
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€420 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €605
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Stede Broec.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airco plaatsen door een vakkundige installateur in Stede Broec. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een basis koelsysteem verbruikt zo’n 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Stede Broec. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt naar onderdelen als verdamper, condensor, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie