Airco Installatie Lutjebroek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? De juiste airco kopen in Lutjebroek resulteert in extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze adviseurs bieden wij praktische tips en informatie over de verscheidene type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook check je gegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lutjebroek

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Lutjebroek. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Lutjebroek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker vind jij snel & eenvoudig erkende vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-lutjebroek-1616

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Lutjebroek (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een efficiënt klimaatsysteem integreren. Tevens kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Lutjebroek (gemeente Stede Broec, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Hoogkarspel, Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in huis, of op je werk. We onderscheiden velerlei soorten producten die mogelijk interessant zijn. Bijgaand vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Lutjebroek: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lutjebroek: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of bekijk meer informatie over: Airco voor de Horeca.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Lutjebroek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Een uitkomst voor slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, het staat niet in de weg en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Lutjebroek zijn nogal verschillend. De prijzen zijn weer anders per airconditioning methode en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder geven wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Lutjebroek. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeToelichtingTarieven
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2155 – €2935
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1190 – €2235
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €870
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€250 – €610
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Lutjebroek.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warme woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een vakkundige installateur in Lutjebroek. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel normaal. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. vele bouwstenen. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de montage. Vergeet niet het periodieke onderhoud. Daarbij noemen we nog een stijgend energieverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Houd rekening met plusminus €95 tot €300 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gangbaar koelsysteem moet grofweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Lutjebroek. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie