Airco Installatie Grootebroek

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Grootebroek kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website vind je nuttige info over de beste soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast verstrekken wij adres- en contactgegevens van regionale montagebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in een pand plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Grootebroek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Grootebroek. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Grootebroek voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je zonder gedoe vakbekwame installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-grootebroek-1614

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Grootebroek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem maken. Daarnaast kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In het overzicht hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Grootebroek (gemeente Stede Broec, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes, Hem, Venhuizen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Offertes van de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan verscheidene uitvoeringen die men kan installeren. Hieronder vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Grootebroek: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Grootebroek: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Grootebroek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1150.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Grootebroek laten een grote variatie zien. De kosten wisselen per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht vind jij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Grootebroek. De getoonde kosten houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1205 – €1990
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2225 – €2910
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1120 – €2245
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€395 – €820
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€235 – €670
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Grootebroek.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem kun je aan en uitzetten door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Grootebroek. Wonen, slapen en werken kan dan zonder problemen. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs kan men berekenen met diverse onderdelen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Vergeet niet de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €80 tot €285 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in huis de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Grootebroek. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie