Airco Installatie Hoogkarspel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hoogkarspel levert jou een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier verzamel je handige tips en adviezen over de velerlei type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede verzamel je adressen van regionale installatiebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in huis installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Hoogkarspel

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Hoogkarspel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Hoogkarspel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel & eenvoudig erkende monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hoogkarspel-1616

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Hoogkarspel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem integreren. Voorts kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de onderstaande tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Hoogkarspel (gemeente Drechterland, provincie Noord-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Grootebroek, Bovenkarspel, Oosterleek, Wijdenes, Hem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het een voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hoogkarspel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Hoogkarspel: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Hoogkarspel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Ideaal voor slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Hoogkarspel variëren enorm. De totale kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het koelvermogen bepalend voor de prijs. Als je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het schema hierna vind je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Hoogkarspel. De prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1160 – €1970
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2210 – €2955
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1135 – €2260
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€395 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €220 – €600
Schema met de prijzen van airconditioning in Hoogkarspel.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is aan te zetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de vakantieperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airconditioner plaatsen door een goede installateur in Hoogkarspel. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door diverse posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Bovendien moet je rekening houden met meer elektriciteitsgebruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €280 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per type opstelling en koelvermogen. De geavanceerde systemen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Hoogkarspel. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie