Airco Installatie Koningshooikt

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Koningshooikt resulteert in een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website vind je uitgebreide tips over de beste soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Koningshooikt

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groot aantal Belgen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Koningshooikt. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Koningshooikt voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal zoek jij snel en simpel betrouwbare installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-koningshooikt-2500

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Koningshooikt (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het overzicht hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Koningshooikt (gemeente Lier, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Olmen, Tielen, Lichtaart, Veerle, Varendonk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, of op je werk. We onderscheiden verscheidene systemen die kunnen worden geplaatst. Hieronder behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Eveneens is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Koningshooikt: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Koningshooikt: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Koningshooikt.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Koningshooikt zijn nogal verschillend. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het schema hierna geven we een actuele prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Koningshooikt. De getoonde kosten zijn zonder onderhoudsinterval, reinigingskosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingPrijzen
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €2045
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2145 – €2900
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2295
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €450 – €890
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €610
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Koningshooikt.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een hete woning in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Koningshooikt. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs kan men berekenen met diverse onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarnaast een onderhoudscontract. Tevens moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €80 tot €265 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Hitachi zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd circa 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Koningshooikt. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie