Airco Installatie Evere

Op zoek naar extra afkoeling in je woning? De juiste airco kopen in Evere zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina bekijk je waardevolle tips over de beste modellen in België en een handig keuzeadvies. Ook check je adressen van regionale monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Evere

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een toenemend aantal Belgen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Evere. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Evere voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal tref jij eenvoudig lokale vakmensen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-evere-1140

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een professioneel installatiebedrijf in Evere (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame montage experts kunnen overal een geschikt klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgaande overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Evere (gemeente Evere, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg, Sint-Jans-Molenbeek.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
ClimagicEdward Dekosterstraat 47/71140Evere
AS VentilationJules Lahayestraat 2051090Jette
SomebatLéon Dopéréstraat 161090Jette
Gegevens van airco montagebedrijven Evere vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Vind de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende apparaten die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Mobiele Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Evere: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Evere: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Evere.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een beheersbare koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Evere lopen zeer uiteen. De kosten fluctueren sterk per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In de onderstaande tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Evere. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingKosten
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1180 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2145 – €2920
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1205 – €2255
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€420 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €690
Schema met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Evere.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Evere. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt bepaald door vele posten. Je begint met het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de montage. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Ook krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en dus een iets hogere energienota. Denk dan aan een €95 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele modellen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van a-merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Evere. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie