Airco Installatie Olen

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Olen biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze website verstrekken wij handige informatie over de diverse type toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien verzamel je gegevens van plaatselijke installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Olen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Olen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Olen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je binnen no-time lokale montagebedrijven. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-olen-2250

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Olen (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze te bereiken voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Olen (gemeente Olen, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Zandhoven, Hulshout, Herselt, Heist-Op-Den-Berg, Herentals.

NaamAdresPostcodePlaats
Horemans RobinVoortkapelseweg 182250Olen
LangewoutersIndustrielaan 42250Olen
ErcaGeelseweg 1312250Olen
Gegevens van airco montagebedrijven Olen vergelijken

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden meerdere units die mogelijk interessant zijn. In het gedeelte hierna behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het een relatief goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Olen: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Olen: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar ook interessant voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Olen.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een prettige koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De kosten van een airco inclusief montage in Olen kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten verschillen per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel hieronder verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. montage bij een airco bedrijf in Olen. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: het onderhouden van het systeem, navullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1245 – €1955
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2155 – €3000
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1170 – €2255
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €365 – €840
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €685
Overzicht met de tarieven van aannemers airconditioning in Olen.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is te gebruiken middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in dat geval een airco monteren door een STEK installateur in Olen. Thuiswerken, slapen en leven is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs komt tot stand door vele aspecten. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de installatie. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Daarbij moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €90 tot €250 op jaarbasis.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,45 KW stroom voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een ervaren koudetechniek / airco specialist Olen. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist checkt o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie