Airco Installatie Herentals

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Herentals zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Hier vind je goede informatie over de diverse soorten oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Bovendien bekijk je contact- en adresgegevens van geschikte specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Herentals

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Herentals. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Herentals voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij razendsnel gecertificeerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-herentals-2200

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Herentals (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het onderstaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Herentals (gemeente Herentals, provincie Antwerpen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Wommelgem, Borsbeek, Wijnegem, Zwijndrecht, Antwerpen.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
JNTechnicsKastanjelaan 752200Herentals
AlcaBakendonk 42200Herentals
Oostvogels BartLange Eerselsstraat 552200Herentals
Opsomming met airco montagebedrijven Herentals vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende apparaten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het de meest voordelige keuze. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Herentals: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Herentals: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s zonder afvoer.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Herentals.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met plaatsen

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Herentals kunnen flink uiteen lopen. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het gevraagde koelvermogen bepalend voor de prijs. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het bijgaande overzicht check je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Herentals. De getoonde prijzen zijn excl. jaarlijks onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ModelBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2130 – €2995
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1170 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €385 – €825
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €615
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Herentals.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie een airco installeren door een professionele installateur in Herentals. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende posten. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €95 tot €305 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem benodigd ongeveer 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Herentals. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De monteur kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, compressor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie