Airco Installatie Zwijndrecht

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Zwijndrecht kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Via onze adviseurs lees je concrete informatie over de verschillende type modellen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder tref je adressen van geschikte specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zwijndrecht

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Zwijndrecht. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zwijndrecht voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij snel gecertificeerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zwijndrecht-belgie-2070

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Zwijndrecht (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Tevens dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Zwijndrecht (gemeente Zwijndrecht, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Antwerpen, Kortenaken, Bekkevoort, Geetbets, Zoutleeuw.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Omar BouzidTurnersstraat 262020Antwerpen
Ivo De BackerBrusselstraat 912018Antwerpen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Zwijndrecht vergelijken

Verkoeling in huis?

Vergelijk de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden velerlei soorten units waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzo is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en de toenemende energierekening. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zwijndrecht: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Zwijndrecht: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Vaste airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Zwijndrecht.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op een radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Zwijndrecht lopen zeer uiteen. De onkosten verschillen per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder vind je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Zwijndrecht. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingInvestering
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1185 – €2030
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2155 – €3000
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1160 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €415 – €880
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €155 – €625
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Zwijndrecht.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airco monteren door een STEK installateur in Zwijndrecht. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig bijna de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen & koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs is gebaseerd op verschillende onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Als laatste heb je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op plusminus €70 tot €310 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type installatie en rendement / koelvermogen. De zware modellen zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een gemiddeld koelsysteem gebruikt grofweg 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Zwijndrecht. Deze monteur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie