Airco Installatie Borsbeek

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Borsbeek biedt een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze website check je praktische tips over de verscheidene soorten oplossingen in België en een handig keuzeadvies. Daarnaast check je gegevens van regionale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren regel je al vanaf €1.325,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Borsbeek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groot aantal consumenten nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Borsbeek. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Borsbeek voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via dit portaal zoek je snel & eenvoudig goede montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-borsbeek-2150

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Borsbeek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Verder zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In de bijgaande tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Borsbeek (gemeente Borsbeek, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Wijnegem, Zwijndrecht, Antwerpen, Kortenaken, Bekkevoort.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
AircotechnixManebruggestraat 2962150Borsbeek
ClimatechPaulus Beyestraat 392100Deurne
AIR – COMFORTJoseph Deckerslaan 182100Deurne
Gegevens van airco montagebedrijven Borsbeek vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de beste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er zijn diverse units die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco montage.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Bovendien is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Borsbeek: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. De belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Borsbeek: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Multi split airco’s.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Borsbeek.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2021 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Borsbeek kunnen flink uiteen lopen. De kosten zijn weer anders per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel geven wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Borsbeek. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, vullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €2010
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2220 – €2945
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1200 – €2240
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€365 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€190 – €700
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Borsbeek.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is te gebruiken via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airco monteren door een betrouwbare installateur in Borsbeek. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo op een energiezuinige manier een woning kunnen koelen en verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een hogere energierekening. Denk dan aan een €75 tot €300 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt zo’n 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Borsbeek. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan vervalt de verlengde garantie niet en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie