Airco Installatie Sint-Pieters-Woluwe

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen van 2021? De juiste airco kopen in Sint-Pieters-Woluwe biedt een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze pagina lees je uitgebreide tips en adviezen over de velerlei type oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede bieden wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement installeren regel je al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Sint-Pieters-Woluwe

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Vlamingen gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Sint-Pieters-Woluwe. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint-Pieters-Woluwe voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je zonder gedoe erkende monteurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook vast of mobiele airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-sint-pieters-woluwe-1150

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een deskundig installatiebedrijf in Sint-Pieters-Woluwe (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Voorts regelen ze onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht bekijk jij showrooms en airco monteurs in Sint-Pieters-Woluwe (gemeente Sint-Pieters-Woluwe, provincie Brussel). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Evere, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem, Koekelberg.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Etablissements GUATIERIBosstraat 1891150Sint-Pieters-Woluwe
ClimagicEdward Dekosterstraat 47/71140Evere
BecrouHendrik Consciencelaan 2011140Evere
Tabel met airco montagebedrijven Sint-Pieters-Woluwe vergelijken

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het gebruikt relatief veel stroom. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Sint-Pieters-Woluwe: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Sint-Pieters-Woluwe: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Warmtepompen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Sint-Pieters-Woluwe.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaatsen

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Sint-Pieters-Woluwe variëren enorm. De totale kosten variëren per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. Als er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In onderstaand overzicht check je een prijsaanduiding voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Sint-Pieters-Woluwe. Deze tariefindicaties zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1210 – €2005
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2935
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1170 – €2215
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €430 – €865
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €200 – €635
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Sint-Pieters-Woluwe.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg hete woning in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een goede installateur in Sint-Pieters-Woluwe. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
Het prijskaartje komt tot stand a.d.h.v. een aantal factoren. Om te beginnen het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbovenop komt nog het benodigde onderhoud. Tevens heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Denk dan aan een €80 tot €280 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per systeem en koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem vraagt circa 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 2-jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Sint-Pieters-Woluwe. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie