Airco Installatie Dessel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Dessel levert jou een prettig binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze pagina lees je waardevolle tips en info over de beste systemen in België en een handig keuzeadvies. Ook bieden wij adres- en contactgegevens van lokale installatiebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Dessel

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Dessel. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Dessel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website vind jij zonder gedoe bekwame installateurs. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-dessel-2480

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Dessel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen op elke plek een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Bovendien kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Dessel (gemeente Dessel, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Retie, Kasterlee, Meerhout, Geel, Laakdal.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Claes KoeltechniekZandbergen 3A2480Dessel
Wings-ServiceBeekstraat 52470Retie
Moorkens JPoeleweg 12460Lichtaart
Tabel met airco montagebedrijven Dessel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Check de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Er bestaan allerlei units die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Dessel: Eenvoudig te verrijden.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Dessel: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Prijzen van airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Dessel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het lijkt wel wat op een standaard warm-water radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco september 2021 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Dessel zijn nogal verschillend. De onkosten wisselen per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het schema hierna bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Dessel. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1215 – €2050
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2150 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1175 – €2200
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €420 – €865
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€175 – €635
Tabel met de geschatte tarieven van aannemers airconditioning in Dessel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kun je aan en uitzetten middels een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een warm appartement in de zomer en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat zo’n airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Dessel. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt gebudgetteerd middels diverse posten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste heb je te maken met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €95 tot €290 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van marktleiders als LG zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem gebruikt plusminus 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Ons advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Dessel. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt o.a. naar condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie