Airco Installatie Laakdal

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Laakdal resulteert in een aangenaam binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website tref je handige tips en info over de beste soorten toepassingen in België en bieden wij een handige keuzegids. Verder verstrekken wij adressen van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Laakdal

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Laakdal. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Laakdal voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk jij probleemloos deskundige vakmensen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-laakdal-2430

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Laakdal (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem installeren. Bovendien kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Laakdal (gemeente Laakdal, provincie Antwerpen). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Mol, Malle, Baarle-Hertog, Ravels, Arendonk.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
KerremansNikelaan 212430Vorst
Swerts LouisGinderbuiten 1172400Mol
Cuypers bvbaMolderdijk 512400Mol
Tabel met airco montagebedrijven Laakdal vergelijken

Een koelere woning?

Vind de interessantste leveranciers uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit diverse soorten systemen die men kan installeren. Hierna bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Airco kopen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Daarnaast moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Laakdal: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Laakdal: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren en winkels. Aanschaf + montage vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Laakdal.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Laakdal zijn heel divers. De aanschafprijzen variëren per type airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de onderstaande tabel bieden wij een actuele prijsschatting van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Laakdal. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2160 – €2950
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1170 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€360 – €885
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €220 – €690
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Laakdal.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is te gebruiken via een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval een airco installeren door een professionele installateur in Laakdal. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet speciaal meer. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – wanneer jij het wil – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt vastgesteld door vele posten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Ook belangrijk: de kosten van het onderhoud. Ook krijg je te maken met een grotere stroomvraag met als resultaat een hogere energierekening. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €250 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor een hele woning vragen meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van marktleiders als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een standaard koelsysteem moet plusminus 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Laakdal. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, koelvloeistof, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie