Airco Installatie Mol

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Mol resulteert in een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier verzamel je praktische info over de diverse type oplossingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je adressen van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Mol

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Mol. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Mol voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je snel en simpel betrouwbare montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-mol-2400

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Mol (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Daarnaast kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Mol (gemeente Mol, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Malle, Baarle-Hertog, Ravels, Arendonk, Oud-Turnhout.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er zijn diverse modellen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht check je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Afzuigsysteem.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Ook moet er altijd een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Mol: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Mol: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat is een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Mol.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat resulteert in een beheersbare koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1025.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1450.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Mol liggen nogal uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Mol. De getoonde kosten zijn exclusief periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €1965
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2200 – €2950
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1140 – €2205
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €360 – €880
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €645
Overzicht met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Mol.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel een airco monteren door een goede installateur in Mol. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door vele bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Tevens krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van plusminus €90 tot €260 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De zware modellen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van populaire merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,55 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Mol. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie