Airco Installatie Scharendijke

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Scharendijke kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website bieden wij belangrijke tips en info over de diverse type systemen en een handig keuzeadvies. Eveneens tref je de gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in huis installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Scharendijke

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Scharendijke. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Scharendijke voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk jij snel & eenvoudig gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-scharendijke-4322

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een vakkundig installatiebedrijf in Scharendijke (controleer certificaat F-gassen en STEK). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een gedegen klimaatsysteem inregelen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het volgende schema tref jij showrooms en airco monteurs in Scharendijke (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Kerkwerve, Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Doe een aanvraag bij de interessantste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan veel verschillende soorten apparaten waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Scharendijke: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Scharendijke: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Plafond Airco.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Moeiteloos te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar het werkt ook prima in kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Scharendijke.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1150.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Scharendijke variëren enorm. De tarieven variëren per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). In aanvulling daarop is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Als de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan in het geval je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel vind jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Scharendijke. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeBeschrijvingOnkosten
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1230 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2960
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1170 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €810
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €185 – €675
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Scharendijke.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een erkende installateur in Scharendijke. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De all-in prijs is gebaseerd op een aantal factoren. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Als laatste heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Ga maar uit van ongeveer €75 tot €300 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wisselt per type installatie en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De grote multi-split modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met instap-modellen. De doorontwikkelde airco’s van veel verkochte merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een normaal koelsysteem rekent grofweg 1,60 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Scharendijke. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. condensor, verdamper, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie