Airco Installatie Kerkwerve

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Kerkwerve draagt bij aan een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website check je belangrijke informatie over de diverse type apparaten en een handig keuzeadvies. Ook verzamel je de gegevens van lokale specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een pand plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kerkwerve

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Kerkwerve. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kerkwerve voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check jij snel & eenvoudig professionele montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-kerkwerve-4321

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een vakkundig installatiebedrijf in Kerkwerve (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige montagepartners mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de vergelijker hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Kerkwerve (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire, Dreischor.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Offertes van de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan allerlei apparaten die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Multi split airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Verder is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Kerkwerve: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gekozen voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Kerkwerve: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Wand Airco.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Kerkwerve.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat zorgt voor een constante koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere sportscholen en de horeca.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Kerkwerve liggen nogal uiteen. De kosten variëren per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan wanneer je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht geven wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kerkwerve. De getoonde prijzen zijn zonder jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingKosten
Single split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1215 – €2025
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2160 – €2900
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1155 – €2300
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €405 – €900
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €245 – €640
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Kerkwerve.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een heet appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel zo’n airco monteren door een vakkundige installateur in Kerkwerve. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan zonder problemen. Verder geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die zo op een duurzamere manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarnaast het benodigde onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €265 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware modellen vragen meer stroom als je het afzet tegen instap-modellen. De slimme airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kerkwerve. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie