Airco Installatie Melden

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Melden levert jou extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs check je concrete info over de verscheidene soorten toepassingen in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Melden

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De warmte in de zomers neemt toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Opvallend veel mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Melden. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Melden voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij probleemloos gespecialiseerde monteurs. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-melden-9700

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een ervaren installatiebedrijf in Melden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige montagepartners kunnen onder alle omstandigheden een uitstekend klimaatsysteem maken. Verder regelen ze het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema tref jij showrooms en airco monteurs in Melden (gemeente Oudenaarde, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Mater, Leupegem, Heurne, Ename, Eine.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende units waar je uit kunt kiezen. Hieronder kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Belangrijkste nadelen van een monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Zodoende komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Melden: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitendeel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk koelrendement, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij meerdere ruimtes koelen. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Melden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Subsidie voor een airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Eenvoudig te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Melden.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1575.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsen

De prijzen van een airco inclusief montage in Melden zijn heel divers. De prijzen kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de bijgaande tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Melden. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2035
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2950
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1190 – €2210
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€360 – €825
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€160 – €680
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Melden.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een warm appartement in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel de airco installeren door een professionele installateur in Melden. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs kan men berekenen met velerlei bouwstenen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de montagekosten. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop noemen we nog een hoger stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €85 tot €290 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van kwaliteitsmerken als LG hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem vraagt ongeveer 1,55 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Melden. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De specialist controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie