Airco Installatie Arendonk

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? De juiste airco kopen in Arendonk levert een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Hier lees je nuttige tips en informatie over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bieden wij de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in huis installeren kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Arendonk

Het Belgische klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Arendonk. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Arendonk voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek jij probleemloos goede montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-arendonk-2370

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Arendonk (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem maken. Ook kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In de onderstaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Arendonk (gemeente Arendonk, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse, Merksplas, Hoogstraten.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
ValuthermDe Brulen 632370Arendonk
MaasDraaiboom 552360Oud-Turnhout
BG AircoserviceBoekweitstraat 32350Vosselaar
Overzicht met airco montagebedrijven Arendonk vergelijken

Een koelere woning?

Vind de beste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan diverse units die je kunt kiezen. Hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Warmtepompen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Arendonk: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Arendonk: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar ook een optie voor winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Arendonk.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1325.

Plafond airco
Een uitkomst voor grotere kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn kantoren en hotels.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Arendonk zijn heel divers. De onkosten verschillen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. Hieronder in de tabel check je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Arendonk. De tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1150 – €2030
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2210 – €3000
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1110 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€450 – €885
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€205 – €625
Lijst met de prijzen van aannemers airconditioning in Arendonk.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airco is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij te maken met een warm appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner installeren door een professionele installateur in Arendonk. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die het hele jaar door op een energiezuinige manier een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door velerlei posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarnaast noemen we nog een toenemend stroomverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €255 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Daikin hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent bij benadering 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Arendonk. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie