Airco Installatie Merksplas

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Merksplas levert extra verkoeling in huis, of op je werk. Op deze website verzamel je uitgebreide tips en adviezen over de beste soorten producten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verstrekken wij de gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen eenvoudig verplaatst worden echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in de woning plaatsen gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Merksplas

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Merksplas. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Merksplas voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je razendsnel professionele vakmannen. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-merksplas-2330

Monteurs en installateurs uit de regio
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Merksplas (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem maken. Voorts zijn ze te bereiken voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Merksplas (gemeente Merksplas, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hoogstraten, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Grobbendonk.

FirmaAdresPostcodePlaats
Lauwerysen-DriesenLeopoldstraat 31-332330Merksplas
Installatiebedrijf Van den BergVoort 262328Meerle
Air Electro SommenKleine Plaats 22323Wortel
Adresgegevens van airco montagebedrijven Merksplas vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen diverse uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: MV-systemen.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het bij binnenkomst direct werkt. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Merksplas: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Merksplas: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Merksplas.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco september 2021 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Merksplas laten een grote variatie zien. De kosten zijn weer anders per type airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Ook is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In de lijst hieronder verstrekken we een prijsaanduiding voor 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Merksplas. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingPrijzen
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1250 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1200 – €2300
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €445 – €830
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €630
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Merksplas.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Krachtige systemen met een zeer laag geluidsniveau.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten in Vlaanderen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een warm huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie zo’n airco monteren door een STEK installateur in Merksplas. Werken, leven en slapen wordt een stuk aangenamer. Eveneens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse posten. Natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Daarbij heb je te dealen met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €300 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom dan de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van a-merken als Hitachi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Merksplas. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt naar onderdelen als condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.

Plaats een reactie