Airco Installatie Rijkevorsel

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Rijkevorsel biedt een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website check je goede info over de diverse type producten in België en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens verstrekken wij gegevens van geschikte specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste split-airco in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Rijkevorsel

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Rijkevorsel. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Rijkevorsel voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek je zonder gedoe goede installateurs. We raden aan te starten met de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-rijkevorsel-2310

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een erkend installatiebedrijf in Rijkevorsel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installateurs kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Rijkevorsel (gemeente Rijkevorsel, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Turnhout, Vorselaar, Grobbendonk, Lille, Herenthout.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
JomacoHoogstraatsesteenweg 1082310Rijkevorsel
Hooyberghs HVACBleukenlaan 92300Turnhout
VersanicoKoeybleuken 402300Turnhout
Overzicht met airco montagebedrijven Rijkevorsel vergelijken

Een aangename temperatuur in huis?

Check de beste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden velerlei soorten producten die men kan installeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Koeltechniek.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Rijkevorsel: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Het buitengedeelte plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Rijkevorsel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Rijkevorsel.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Rijkevorsel kunnen flink uiteen lopen. De kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per leverancier (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel hieronder geven we een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Rijkevorsel. De kosten zijn zonder jaarlijks onderhoud, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingInvestering
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1225 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2160 – €2925
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1135 – €2210
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €375 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €205 – €700
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Rijkevorsel.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het klimaatsysteem is te gebruiken via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een heet appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco installeren door een goede installateur in Rijkevorsel. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan een stuk aangenamer. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Tenslotte heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Denk dan aan gemiddelde €75 tot €270 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem moet zo’n 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Rijkevorsel. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie