Airco Installatie Nijeholtpade

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Nijeholtpade zorgt voor een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Hier vind je goede tips over de diverse soorten producten en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook faciliteren we contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren regel je al vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Nijeholtpade

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Nijeholtpade. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Nijeholtpade voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check jij snel & eenvoudig geschikte installatiebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-nijeholtpade-8475

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Nijeholtpade (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montagepartners kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In deze tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Nijeholtpade (gemeente Weststellingwerf, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Oldeholtpade, Wolvega, Nieuwebrug, Haskerdijken, Vegelinsoord.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Dalmolen Horeca- en grootkeukentechniekTinweg 28471XKWolvega
Wtw. Filters.nl BVSchoterlandseweg 98454KAMildam
Coolserve BVBusinesspark Friesland-W 358447SLHeerenveen
Tabel met airco montagebedrijven Nijeholtpade vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. We onderscheiden meerdere modellen waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Kantoor airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Nijeholtpade: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Nijeholtpade: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod vind je hieronder. Of bekijk meer informatie over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Nijeholtpade.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Breed inzetbaar voor o.a. utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Nijeholtpade zijn heel divers. De totale kosten verschillen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan in het geval je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Nijeholtpade. Deze kostenindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingPrijzen
Single split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1235 – €2025
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2145 – €2935
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €440 – €820
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €700
Schema met de tarieven van airconditioning in Nijeholtpade.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is aan te zetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koude lucht verbetert het comfort in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een erg hete woning in de zomer en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner installeren door een professionele installateur in Nijeholtpade. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De totale prijs kan men berekenen met verschillende onderdelen. Ten eerste de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Vergeet niet het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Dit schatten we op €95 tot €260 bij normaal gebruik.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem rekent bij benadering 1,45 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een deskundig koudetechniek / airco specialist Nijeholtpade. Een gecertificeerd bedrijf helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie