Airco Installatie Haskerdijken

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Haskerdijken draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien bekijk je adressen van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen- en een buitendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een appartement installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Haskerdijken

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal Hollanders kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Haskerdijken. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Haskerdijken voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website vind je probleemloos geschikte vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-haskerdijken-8468

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Haskerdijken (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem samenstellen. Tevens dragen ze zorg voor het benodigde onderhoud. In onderstaand overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Haskerdijken (gemeente Heerenveen, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Vegelinsoord, Nijehaske, Oudehaske, Sintjohannesga, Rotsterhaule.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Bekijk de voordeligste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende modellen die kunnen worden geplaatst. In het volgende overzicht bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je kiest hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Haskerdijken: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Haskerdijken: Vast element in de woning.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezestaan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te monteren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Haskerdijken.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1200.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco maart 2023 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Haskerdijken laten een grote variatie zien. De kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen prijsbepalend. Als je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht geven wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Haskerdijken. De getoonde tarieven houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductToelichtingPrijzen
Single split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1175 – €2045
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2965
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1135 – €2210
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €390 – €900
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €245 – €650
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Haskerdijken.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat zo’n airco installeren door een professionele installateur in Haskerdijken. Het thuiswerken, slapen en recreëren is zo een stuk prettiger. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. een aantal aspecten. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Ga maar uit van gemiddelde €90 tot €290 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De zware systemen gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Haskerdijken. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar koelvloeistof, compressor, condensor, verdamper.

Plaats een reactie