Airco Installatie Hoogstraten

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Hoogstraten kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl tref je bruikbare tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bekijk je adres- en contactgegevens van lokale installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een systeem waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hoogstraten

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groot aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Hoogstraten. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Hoogstraten voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je snel en simpel geschikte installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-hoogstraten-2320

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Laat dit uitvoeren door een gecertificeerd installatiebedrijf in Hoogstraten (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In onderstaand overzicht zoek je showrooms en airco monteurs in Hoogstraten (gemeente Hoogstraten, provincie Antwerpen). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Grobbendonk, Lille.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
JomacoHoogstraatsesteenweg 1082310Rijkevorsel
Hooyberghs HVACBleukenlaan 92300Turnhout
VersanicoKoeybleuken 402300Turnhout
Lijst met airco montagebedrijven Hoogstraten vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis, of op je werk. Er zijn diverse soorten apparaten die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Ventilatiesystemen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Hoogstraten: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeemkent 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Hoogstraten: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco’s voor computerruimte.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Hoogstraten.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote bedrijfsruimtes en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1450.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco september 2021 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Hoogstraten zijn heel divers. De prijzen zijn weer anders per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel check je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hoogstraten. Deze prijsindicaties zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1965
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2190 – €2940
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1120 – €2250
Mobiele airco’sEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€365 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€160 – €640
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Hoogstraten.

Top-10 merken september 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem kun je aan en uitzetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een erg hete woning in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Hoogstraten. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen & koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door een aantal aspecten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de montage. Vergeet niet een onderhoudscontract. In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een duurder energiecontract. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €280 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning verschilt per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De zware systemen vragen meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van populaire merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een normaal koelsysteem rekent rond de 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hoogstraten. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Wanneer je hiervoor kiest behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur kijkt bijv. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie