Airco Installatie Boerakker

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Boerakker levert jou een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je praktische informatie over de velerlei soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens tref je de gegevens van lokale montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Boerakker

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Boerakker. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Boerakker voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk je snel lokale installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-boerakker-9362

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Boerakker (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een effectief klimaatsysteem integreren. Verder kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht zoek jij showrooms en airco monteurs in Boerakker (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Tolbert, Midwolde, Nietap, Een-West, Een.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Bekijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Lees op deze website ook meer over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Boerakker: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem kent 2 units: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is perfect voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Boerakker: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco acties.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en winkels. Verkrijgbaar vanaf €1350. Een goedkoop airco systeem in Boerakker.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkels. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Boerakker lopen zeer uiteen. De totale kosten verschillen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel vind jij de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Boerakker. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeBeschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Vast model met binnen- en buitengedeelte.€1195 – €1995
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1170 – €2260
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €405 – €885
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€195 – €660
Schema met de tarieven van airconditioning in Boerakker.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco is aan te zetten a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een STEK installateur in Boerakker. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Tevens zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs komt tot stand door vele posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van €85 tot €315 bij normaal gebruik.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van a-merken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem vraagt om en nabij de 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Boerakker. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie