Airco Installatie Heeze-Leende

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2021? Een goed werkende airco kopen in Heeze-Leende levert een aangename temperatuur en schone lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we handige tips en info over de verscheidene type apparaten en een handig keuzeadvies. Tevens faciliteren we contactgegevens van regionale specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.275,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Heeze-Leende

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Steeds meer woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Heeze-Leende. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Heeze-Leende voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij snel en simpel professionele vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-heeze-leende-5591

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Heeze-Leende (controleer certificaat F-gassen en STEK). De gespecialiseerde installateurs kunnen overal een duurzaam klimaatsysteem aanbrengen. Bovendien zijn ze te bereiken voor het benodigde onderhoud. In de lijst hieronder vind je showrooms en airco monteurs in Heeze-Leende (gemeente Heeze-Leende, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
xccBrabantialaan 8/C5583BPWaalre
Wago MontageRaadhuisstraat 105582JDWaalre
Koolen KoelingHeikantstraat 10/A5581HLWaalre
Adresgegevens van airco montagebedrijven Heeze-Leende vergelijken

Extra koeling in huis?

Bekijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. Er zijn diverse soorten systemen die men kan installeren. In het gedeelte hierna bespreken we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s voor restaurants.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Heeze-Leende: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Heeze-Leende: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Tijdelijk huren airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Heeze-Leende.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een prettige koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1250.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1400.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Heeze-Leende lopen zeer uiteen. De tarieven fluctueren sterk per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen essentieel. Als een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de onderstaande tabel vind jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Heeze-Leende. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, schoonmaakkosten en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Vaste airco (split)De oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1190 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2210 – €2925
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1155 – €2225
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€385 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€230 – €615
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Heeze-Leende.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een warm appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een STEK installateur in Heeze-Leende. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan weer een feestje. Ook kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €85 tot €280 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan de kleine modellen. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Heeze-Leende. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie