Airco Installatie Heeze

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Heeze levert een aangename temperatuur en schone lucht in een woning of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over de diverse type producten en een uitgebreid keuzeadvies. Ook verstrekken wij de gegevens van geschikte monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn voordelig maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Heeze

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Nederlanders overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Heeze. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Heeze voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker check jij snel & eenvoudig betrouwbare montagebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-heeze-5591

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een bekwaam installatiebedrijf in Heeze (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem integreren. Tevens kun je ze benaderen voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande schema vind jij showrooms en airco monteurs in Heeze (gemeente Heeze-Leende, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven, Reusel, Netersel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Check de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een woning of kantoorpand. We kennen meerdere units die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder bieden wij meer info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Ook moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Heeze: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant bestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoge capaciteit, je merkt er in huis niets van (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Heeze: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco bijvullen.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1375. Een goedkoop airco systeem in Heeze.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250.

Plafond airco
Ideaal voor grotere kantoren en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Heeze liggen nogal uiteen. De tarieven verschillen per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt zijn de kosten flink hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het onderstaande overzicht verstrekken we een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Heeze. De prijzen zijn exclusief het onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingTarieven
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1170 – €1955
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2140 – €2980
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1160 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€380 – €900
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€240 – €635
Tabel met de kosten van airconditioning in Heeze.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een heet appartement in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Heeze. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Verder heb je te dealen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €90 tot €290 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van de bekende merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een normaal koelsysteem benodigd ruwweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Heeze. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie