Airco Installatie Wagenberg

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Wagenberg resulteert in een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl check je nuttige tips en informatie over de verscheidene type systemen en bieden wij een handige keuzegids. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Wagenberg

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Wagenberg. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wagenberg voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij razendsnel deskundige montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-wagenberg-4845

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Wagenberg (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installatie experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem aanleggen. Ook zijn ze te bereiken voor vacumeren en onderhoud. In deze tabel vind jij showrooms en airco monteurs in Wagenberg (gemeente Drimmelen, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Terheijden, Prinsenbeek, Willemstad, Oudemolen, Heijningen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. We onderscheiden diverse soorten uitvoeringen die men kan installeren. Bijgaand check je meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Wagenberg: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De unit buitenshuis kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Wagenberg: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco huren.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name effectief voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1150. Een goedkoop airco systeem in Wagenberg.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een prettige koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1225.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juli 2024 incl. plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Wagenberg zijn nogal verschillend. De tarieven variëren per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het overzicht hieronder verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Wagenberg. Deze tariefindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SoortOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1235 – €2025
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2920
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1205 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€365 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€200 – €645
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Wagenberg.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kan men activeren door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Een koele luchtstroom kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomermaanden en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Wagenberg. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €95 tot €305 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van marktleiders als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude modellen. Een gemiddeld koelsysteem verbruikt bij benadering 1,45 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het algemeen advies is om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een ervaren koudetechniek / airco specialist Wagenberg. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie