Airco Installatie Terhagen

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Terhagen draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op deze website tref je concrete info over de verschillende soorten apparaten in België en een uitgebreid keuzeadvies. Ook check je gegevens van erkende monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in een appartement installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een specialist

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Terhagen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Terhagen. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Terhagen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref jij eenvoudig gecertificeerde installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-terhagen-2840

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Terhagen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem installeren. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Terhagen (gemeente Rumst, provincie Antwerpen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Reet, Tisselt, Heindonk, Blaasveld, Rijmenam.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de voordeligste experts uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit diverse modellen die men kan installeren. Hieronder behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Vaste Airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je kiest hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, profiteer direct.
 • Mobiele airco Terhagen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Terhagen: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Klimaatsysteem.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Terhagen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een aangename koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1525.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Terhagen kunnen flink uiteen lopen. De onkosten variëren per type airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het overzicht hieronder tref jij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Terhagen. Deze kostenindicaties houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, reinigingskosten en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1235 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2960
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €350 – €885
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€235 – €610
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Terhagen.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airco installeren door een goede installateur in Terhagen. Wonen, werken en slapen is dan weer een feestje. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs kan men berekenen met diverse aspecten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de installatie. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik met als resultaat een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan ongeveer €85 tot €250 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de basis modellen (vloer of wand). De innovatieve airco’s van de bekende merken als Samsung zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd circa 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Terhagen. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, compressor.

Plaats een reactie