Airco Installatie Serooskerke

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Serooskerke levert jou een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal bekijk je praktische tips over de verschillende type oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook faciliteren we contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installatiebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Serooskerke

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Serooskerke. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Serooskerke voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij binnen no-time gecertificeerde montagebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-serooskerke-4353

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Serooskerke (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De deskundige installateurs kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem installeren. Bovendien regelen ze vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Serooskerke (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede, Noordwelle.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Loon A M vanPark De Moucheron 144336AXMiddelburg
Overzicht met airco montagebedrijven Serooskerke vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen diverse soorten apparaten die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder check je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor in huis.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: een hoog geluidsniveau en je gebruikt vrij veel stroom. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Serooskerke: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een hoge capaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Serooskerke: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Serooskerke.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van een radiator. Ideaal voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koude luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1075.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en datacentra.

Goedkoopste airco januari 2022 incl. plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Serooskerke variëren enorm. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht tref je een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Serooskerke. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1180 – €1995
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2170 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€400 – €845
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €175 – €640
Tabel met de kosten van airconditioning in Serooskerke.

Top-10 merken januari 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening of App.

Waarom een airco laten plaatsen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Serooskerke. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de installatiekosten. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met een €90 tot €305 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van een airco wijkt af per type opstelling en rendement / koelvermogen. De geavanceerde modellen verbruiken natuurlijk meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De nieuwste airco’s van marktleiders als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem rekent bij benadering 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Serooskerke. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie