Airco Installatie Bladel

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Bladel biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op Aircorevolutie.nl tref je praktische tips en adviezen over de velerlei type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bekijk je contact- en adresgegevens van lokale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vaste airco in huis installeren gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Bladel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Bladel. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Bladel voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij eenvoudig vakbekwame monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bladel-5531

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Bladel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen in elke woning / kantoor een geschikt klimaatsysteem inregelen. Daarnaast staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vergelijk je showrooms en airco monteurs in Bladel (gemeente Bladel, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Eersel, Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert.

NaamAdresPostcodePlaats
Energyst Cat Rental Solutions BVHallenstraat 165531ABBladel
ISL BladelAmbachtsweg 3 B5531ACBladel
Renders Koel- en VriescellenmontageRiethovenseweg 145524BBSteensel
Schema met airco montagebedrijven Bladel vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Check de populairste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit verscheidene uitvoeringen die je kunt kiezen. Hierna tref je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Je vindt op de site ook meer info over: Caravan airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een betaalbare optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid dat het systeem produceert en je gebruikt vrij veel stroom. Bovendien moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Bladel: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Bladel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment kan je in het volgende stukje bekijken. Op de website tref je ook meer info over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Zonder problemen te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook interessant voor kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Bladel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Bladel laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk duurder dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het bijgaande overzicht geven wij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bladel. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, vullen en vacumeren en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductToelichtingOnkosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1175 – €2050
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2225 – €2970
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1145 – €2265
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€385 – €835
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€215 – €605
Lijst met de geschatte kosten van airconditioning in Bladel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warme woning in de zomermaanden en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een vakkundige installateur in Bladel. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten wordt berekend a.d.h.v. vele bouwstenen. Ten eerste het advies, de airco en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Tevens moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Ga maar uit van om en nabij de €90 tot €270 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De professionele systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Daikin werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem rekent zo’n 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Bladel. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie