Airco Installatie Son en Breugel

Wil jij het lekker fris houden in je woning? De juiste airco kopen in Son en Breugel levert jou een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker faciliteren we praktische tips en adviezen over de meest gebruikte soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook vind je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren gebeurt al vanaf €1.275,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Son en Breugel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Son en Breugel. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Son en Breugel voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je probleemloos lokale monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-son-en-breugel-5691

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Son en Breugel (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen in elk gebouw of woning een milieuvriendelijk klimaatsysteem installeren. Verder dragen ze zorg voor vacumeren, onderhoud en vullen. In onderstaand overzicht vind je showrooms en airco monteurs in Son en Breugel (gemeente Son en Breugel, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Oirschot, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven.

FirmaAdresPostcodePlaats
ECR-Nederland BVWestfields 12105688HAOirschot
Koevering Koeling en Airconditioning B.V.de Scheper 2175688HPOirschot
All Climate BVFabrieksweg 5-75683PNBest
Gegevens van airco montagebedrijven Son en Breugel vergelijken

Je huis verkoelen?

Offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, winkel, kantoor, etc. We onderscheiden veel verschillende soorten producten die geschikt kunnen zijn. In onderstaande tekst lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Son en Breugel: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 units: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Son en Breugel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Aankooptips.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Son en Breugel.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een constante koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1050.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn sportscholen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Son en Breugel liggen nogal uiteen. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande schema geven wij een actuele prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Son en Breugel. De tarieven houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigen en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ProductToelichtingPrijsindicatie
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1200 – €2010
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2140 – €2935
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1170 – €2235
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €450 – €835
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €185 – €610
Tabel met de tarieven van airconditioning in Son en Breugel.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warm appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Son en Breugel. Het thuiswerken, slapen en recreëren kan dan stukken comfortabeler. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar op een duurzamere manier een gebouw kunnen verwarmen & koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door velerlei posten. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Tenslotte moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan plusminus €85 tot €315 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De grote multi-split modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Hitachi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem rekent circa 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Son en Breugel. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt o.a. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie