Airco Installatie Oterleek

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Oterleek zorgt voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website check je waardevolle tips en adviezen over de velerlei type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook bieden wij gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en een buitendeel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oterleek

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal mensen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Oterleek. Wonen, slapen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oterleek voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk jij eenvoudig goede montagebedrijven. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-oterleek-1842

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies voor een gecertificeerd installatiebedrijf in Oterleek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De gespecialiseerde installateurs mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem inregelen. Ook zorgen zij voor het onderhoud en afvullen. In de tabel hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Oterleek (gemeente Alkmaar, provincie Noord-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Stompetoren, Sint Pancras, Koedijk, Oudorp, Den Hoorn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Doe een aanvraag bij de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Er bestaan verscheidene apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco kooptips.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen monteur benodigd. Bovendien is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oterleek: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oterleek: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Goedkoopste airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te installeren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Te installeren vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Oterleek.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Een uitkomst voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een beheersbare gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, heel stil, neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaasen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oterleek liggen nogal uiteen. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder check je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Oterleek. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeToelichtingInvestering
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1180 – €1965
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1175 – €2215
Mobiele airco’sEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €360 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €240 – €645
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oterleek.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Goede support / klantenservice.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat in die situatie een airco installeren door een professionele installateur in Oterleek. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De lucht-lucht airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – wanneer jij het wil – op een efficiënte manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse onderdelen. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de plaatsing. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast noemen we nog een grotere stroomvraag met als resultaat een iets hogere energienota. Dit schatten we op een €75 tot €290 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met instap-modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem vraagt om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Oterleek. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf checkt o.a. verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie