Airco Installatie Moddergat

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Moddergat resulteert in een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs check je handige tips en adviezen over de beste producten en een handig keuzeadvies. Tevens faciliteren we gegevens van erkende installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast apparaat in de woning plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Moddergat

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Moddergat. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Moddergat voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker tref jij snel betrouwbare installatiebedrijven. We raden aan te starten met de bijgaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-moddergat-9142

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Moddergat (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem inregelen. Voorts regelen ze het benodigde onderhoud. In het onderstaande schema vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Moddergat (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Wierum, Niawier, Oosternijkerk, Paesens, Morra.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Adresgegevens van airco montagebedrijven Moddergat vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Bekijk de beste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis, winkel, kantoor, etc. Je kunt kiezen uit allerlei systemen die geschikt kunnen zijn. Hieronder bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Inbouw airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Moddergat: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde expert

 • Split airco Moddergat: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties kan je hieronder vinden. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco voor in huis.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Moddergat.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief plaasen

De prijzen van een airco inclusief montage in Moddergat laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de onderstaande tabel check je een prijsaanduiding voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Moddergat. Deze kostenindicaties zijn excl. onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijzen
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1235 – €1975
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1155 – €2290
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €410 – €835
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€165 – €680
Overzicht met de kosten van airconditioning in Moddergat.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste apparaten kennen 2 componenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Dit koelsysteem kan men activeren middels een remote controller of WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een extreme heet huis in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat in die situatie een airco monteren door een STEK installateur in Moddergat. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een woning kunnen koelen of verwarmen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs komt tot stand door meerdere onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de plaatsing. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens krijg je te maken met een grotere stroomvraag en dus een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met gemiddelde €70 tot €305 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en rendement / koelvermogen. De grotere installaties verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem moet bij benadering 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Moddergat. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur inspecteert o.a. compressor, expansieventiel, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie