Airco Installatie Paesens

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een goed werkende airco kopen in Paesens resulteert in een prettig binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verstrekken wij vakkundige tips en info over de diverse soorten systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Verder tref je contact- en adresgegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in huis in plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Paesens

De temperaturen in Nederland veranderen flink. We hebben structureel warmere zomers en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Meer en meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Paesens. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Paesens voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk jij binnen no-time deskundige vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-paesens-9136

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Paesens (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Paesens (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Morra, Lioessens, Anjum, Engwierum, Ee.

NaamAdresPostcodePlaats
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Koeltechniek/Airconditioning Weidelco B.V.Alddijk 189044MNBeetgum
Bakker ProfessionalBitgumerdijk 349041CEBerlikum
Tabel met airco montagebedrijven Paesens vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een appartement / huis of werkomgeving. Er zijn een aantal verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Multi split airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is dit het meest goedkope systeem. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Verder is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Paesens: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog rendement, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij het hele huis. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Paesens: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge koelcapaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Op de website tref je ook meer info over: Airco op de wand.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels en horeca. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Paesens.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag aan de grond. Het doet vaak denken aan een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat leidt tot een constante koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1100.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, is eenvoudig te combineren en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en restaurants.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Paesens lopen zeer uiteen. De tarieven variëren per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen prijsbepalend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel vind jij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Paesens. De getoonde prijzen nemen de volgende zaken niet mee: jaarlijks onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1175 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2965
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1155 – €2300
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€380 – €805
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €675
Tabel met de prijzen van airconditioning in Paesens.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat een airco installeren door een professionele installateur in Paesens. Wonen, werken en slapen kan dan zonder problemen. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De prijs komt tot stand a.d.h.v. een aantal onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met een grotere stroomvraag met als bijgevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €80 tot €305 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per type systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De zware modellen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De slimme airco’s van populaire merken als Toshiba zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem vraagt rond de 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Paesens. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De expert inspecteert o.a. compressor, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie