Airco Installatie Engwierum

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Engwierum draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we nuttige tips en adviezen over de verscheidene type producten en een handig keuzeadvies. Tevens bieden wij adressen van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Engwierum

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Engwierum. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Engwierum voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via deze website zoek je eenvoudig gecertificeerde monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Check ook welk type airco kies ik?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-engwierum-9132

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Engwierum (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem inregelen. Bovendien regelen ze vacumeren en onderhoud. In het schema hierna vergelijk je showrooms en airco monteurs in Engwierum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Ee, Oostrum, Jouswier, Metslawier, Wetsens.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Doe een aanvraag bij de beste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hieronder behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco soorten.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Engwierum: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Engwierum: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1350. Een goedkoop airco systeem in Engwierum.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Je kunt het wel een beetje vergelijken met verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1100.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Engwierum lopen zeer uiteen. De onkosten zijn weer anders per model airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In deze tabel verstrekken wij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Engwierum. De getoonde tarieven houden geen rekening met jaarlijks onderhoud, navullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Bestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1235 – €2030
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2145 – €2940
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1160 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €350 – €815
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€165 – €605
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Engwierum.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken door middel van een remote controller of WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airconditioner monteren door een STEK installateur in Engwierum. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse factoren. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de montage. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Tenslotte noemen we nog een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €285 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een compleet huis vragen meer stroom dan eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een normaal koelsysteem moet plusminus 1,45 KW elektriciteit per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Engwierum. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur checkt o.a. koelvloeistof, verdamper, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie