Airco Installatie Stroobos

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warme dagen van 2023? De juiste airco kopen in Stroobos zorgt voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij waardevolle informatie over de beste soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook lees je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Stroobos

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Stroobos. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in Stroobos voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker check jij razendsnel ervaren vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-stroobos-9872

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gecertificeerd installatiebedrijf in Stroobos (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elk gebouw of woning een geschikt klimaatsysteem integreren. Verder kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Stroobos (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Lutjegast, Opende, Kornhorn, Doezum, Sebaldeburen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Vind de voordeligste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn verscheidene modellen die je kunt kiezen. In het gedeelte hieronder tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Verder is het een relatief goedkope oplossing. De nadelen van monoblock: het geluid en het hoge energieverbruik. Ook is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Stroobos: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De buitenunit monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Stroobos: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, laag geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Te installeren vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Stroobos.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een aangename gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Ideaal voor fabrieken / kantoren en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, fluisterstil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning & kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Stroobos zijn heel divers. De kosten zijn weer anders per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. Hieronder in de tabel verstrekken wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Stroobos. Deze kostenindicaties houden geen rekening met het onderhoud, vullen en vacumeren en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelBeschrijvingPrijzen
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1215 – €2015
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2190 – €2970
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1200 – €2220
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €420 – €860
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€250 – €690
Tabel met de kosten van airconditioning in Stroobos.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is aan te zetten aan de hand van een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een betrouwbare installateur in Stroobos. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Tevens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten kan men berekenen met vele aspecten. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Tenslotte moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als gevolg een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €290 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en koelvermogen. De systemen voor een compleet huis gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt ongeveer 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik in huis airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Stroobos. Deze vakman kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, expansieventiel, compressor, condensor.

Plaats een reactie