Airco Installatie Kornhorn

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Kornhorn draagt bij aan extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Hier vind je concrete tips en adviezen over de verscheidene type toepassingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast verstrekken wij contact- en adresgegevens van erkende monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kornhorn

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Kornhorn. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kornhorn voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij zonder gedoe ervaren installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-kornhorn-9864

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Kornhorn (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem installeren. Daarnaast dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In de lijst hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Kornhorn (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Doezum, Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Offertes van de beste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. We onderscheiden allerlei producten waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Lees op deze website ook meer over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg daarvan wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Kornhorn: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Dit model kent 2 units: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde expert

 • Split airco Kornhorn: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Alternatieven van een airco.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Kornhorn.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Verkrijgbaar vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Kornhorn kunnen flink uiteen lopen. De totale kosten fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het schema hierna verstrekken we een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kornhorn. De prijzen nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitVast model met binnen- en buitengedeelte.€1205 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2180 – €2920
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1165 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €360 – €860
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€190 – €615
Tabel met de kosten van airconditioning in Kornhorn.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit twee units: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airco kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een warm huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Kornhorn. Slapen, wonen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel gewoon. De nieuwste airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De aanschafkosten hangt af van velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de montage. Daarbij komt nog het benodigde onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op een €95 tot €250 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type systeem en rendement / koelvermogen. De zware systemen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van a-merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gangbaar koelsysteem vraagt ongeveer 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kornhorn. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie