Airco Installatie Grootegast

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Grootegast kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij praktische tips en informatie over de beste modellen en bieden wij een handige keuzegids. Bovendien verstrekken wij gegevens van regionale monteurs en experts en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vast model in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Grootegast

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Hollanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Grootegast. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Grootegast voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk je razendsnel deskundige vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Bekijk ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-grootegast-9861

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in huis? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Grootegast (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem inregelen. Verder zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In het onderstaande schema vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Grootegast (gemeente Westerkwartier, provincie Groningen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Munnekezijl, Warfstermolen, Burum, Visvliet, Pieterzijl.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Bekijk de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort thuis of op kantoor. Je hebt de keuze uit velerlei soorten systemen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf tref je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Grootegast: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Deze variant bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het verbruikt veel minder stroom. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Grootegast: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco vacumeren.

Wandairco
Veruit het meest populaire klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Grootegast.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Compleet geïnstalleerd vanaf €1500.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Grootegast laten een grote variatie zien. De totale kosten fluctueren sterk per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. In de vergelijker hieronder verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Grootegast. De kosten zijn exclusief het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

ModelBeschrijvingKosten
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1185 – €2045
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2965
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1120 – €2260
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€375 – €815
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€250 – €695
Tabel met de kosten van airconditioning in Grootegast.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Een koele luchtstroom kan een warme woning aantrekkelijker maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij ook een erg heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in Grootegast. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarnaast onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te maken met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Houd rekening met om en nabij de €90 tot €255 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een gangbaar koelsysteem benodigd grofweg 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Onze tip: kies ervoor om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Grootegast. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie