Airco Installatie Hegebeintum

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Hegebeintum levert jou een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal tref je handige informatie over de velerlei soorten toepassingen en een uitgebreid keuzeadvies. Verder bekijk je contact- en adresgegevens van erkende specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Hegebeintum

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Hegebeintum. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Hegebeintum voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind jij eenvoudig goede vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-hegebeintum-9173

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Airco laten installeren? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Hegebeintum (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze erkende montagepartners mogen in alle ruimtes een gedegen klimaatsysteem samenstellen. Ook dragen ze zorg voor onderhoud en service. In het volgende schema vind je showrooms en airco monteurs in Hegebeintum (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Ferwert, Blije, Buren, Nes, Ballum.

FirmaAdresPostcodePlaats
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
FHT Filter- & AfzuigtechniekNijbuorren 209145RLTernaard
WTRD Techno Service BVKolkensloane 1/A9114AGDriezum
Opsomming met airco montagebedrijven Hegebeintum vergelijken

Extra koeling in huis?

Vind de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen veel verschillende soorten producten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco reparatie.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Je kunt alles zelf installeren. Evengoed is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Hegebeintum: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 units: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit type dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Hegebeintum: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Laag energieverbruik en een hoog koelvermogen.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Pluspunten van airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Hegebeintum.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1375.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, zeer stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en hotels.

Goedkoopste airco februari 2023 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Hegebeintum liggen nogal uiteen. De prijzen verschillen per model airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel verstrekken we een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Hegebeintum. De getoonde tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingKosten
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €1980
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2210 – €2995
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1160 – €2230
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€430 – €835
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €230 – €625
Tabel met de kosten van airconditioning in Hegebeintum.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 units: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner is gemakkelijk te bedienen via een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan snel een airco installeren door een erkende installateur in Hegebeintum. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op een efficiënte manier een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Gemiddeld betaal je €95 tot €295 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van a-merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem benodigd zo’n 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Hegebeintum. Een gecertificeerd bedrijf kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, compressor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie