Airco Installatie Oirschot

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Oirschot draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Via onze airco-vergelijker vind je bruikbare informatie over de verscheidene soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast verzamel je contactgegevens van lokale specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.275,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oirschot

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Oirschot. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Oirschot voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je eenvoudig deskundige installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-oirschot-5689

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Oirschot (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De vakbekwame montagepartners kunnen overal een gedegen klimaatsysteem installeren. Verder regelen ze groot onderhoud en reparatie. In de onderstaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Oirschot (gemeente Oirschot, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit diverse soorten units die kunnen worden geplaatst. Hierna behandelen we praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Airco schoonmaken.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als gevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Oirschot: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitendeel. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak toegepast op zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oirschot: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dezebespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Koelcapaciteit.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook interessant voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Oirschot.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een beheersbare koude luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Compleet geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn kantoren en hotels.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Oirschot lopen zeer uiteen. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het onderstaande schema vind jij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oirschot. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €2040
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2135 – €2970
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1135 – €2245
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €435 – €900
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €225 – €665
Tabel met de kosten van airconditioning in Oirschot.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Eenvoudig programma’s instellen met de afstandsbediening.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner kan men activeren aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval de airco monteren door een erkende installateur in Oirschot. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel normaal. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele posten. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Tevens noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik wat resulteert in een hogere energierekening. Ga maar uit van gemiddelde €75 tot €270 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per soort systeem en de benodigde koelcapaciteit. De systemen voor een compleet huis zijn veel meer stroomvreters dan instap-modellen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent ongeveer 1,50 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Oirschot. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De vakman kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie