Airco Installatie Best

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Best draagt bij aan een aangename temperatuur en schone lucht thuis of op kantoor. Op deze website verstrekken wij goede tips en informatie over de velerlei soorten apparaten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Bovendien verstrekken wij gegevens van regionale monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Er zijn 2 opties: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in huis installeren kan al vanaf €1.350,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Best

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Best. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Best voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je snel lokale montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende soorten vaste systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-best-5683

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Best (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Verder kun je ze benaderen voor onderhoud en service. In het schema hierna vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Best (gemeente Best, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan diverse soorten units waar je uit kunt kiezen. In het gedeelte hierna kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Tevens is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: een hoog geluidsniveau en het hoge stroomverbruik. Tevens heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Best: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenste unit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Best: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoge capaciteit.
 • Fluisterstil meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Stroomverbruik.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Probleemloos te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Best.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een constante koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1125.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1350.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en onderwijs.

Goedkoopste airco maart 2023 incl. installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Best zijn nogal verschillend. De kosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief montage bij een airco bedrijf in Best. Deze tariefindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelToelichtingOnkosten
Split-aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1155 – €1995
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2150 – €2900
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1180 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€370 – €845
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €225 – €625
Overzicht met de geschatte tarieven van airconditioning in Best.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen via een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg hete woning in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Best. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel wat we steeds meer zien. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Het alternatief is een warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. diverse bouwstenen. Uiteraard het advies, de airco en de plaatsingskosten. Ook belangrijk: het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op €70 tot €265 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het energieverbruik van een airco is anders per type systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde systemen vragen meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van de bekende merken als De’Longhi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gangbaar koelsysteem rekent om en nabij de 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf het onderhoud van de airco doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Best. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. koelvloeistof, condensor, verdamper, compressor.

Plaats een reactie