Airco Installatie Apeldoorn

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Apeldoorn draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker bekijk je concrete informatie over de verscheidene soorten modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast tref je adressen van geschikte monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar dat je hele woning kan koelen.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast systeem in een ruimte plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Apeldoorn

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Apeldoorn. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Apeldoorn voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je snel en simpel bekwame montagebedrijven. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-apeldoorn-7322

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een vakbekwaam installatiebedrijf in Apeldoorn (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem integreren. Daarnaast staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Apeldoorn (gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Lochem, Bronckhorst, Zutphen, Berkelland, Oost Gelre.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de beste experts uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, winkel, kantoor, etc. Er bestaan allerlei systemen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna bieden wij een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evenzo is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het hoge stroomverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Apeldoorn: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant kan overal worden opgehangen. De voordelen zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Apeldoorn: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder veel kabaal verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes tref je hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Split airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Apeldoorn.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Het heeft wel iets weg van een radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een fijne gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1300.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Apeldoorn laten een grote variatie zien. De onkosten variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel lees je een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Apeldoorn. De kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, schoonmaakkosten en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SoortToelichtingInvestering
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1240 – €1960
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2205 – €3000
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1205 – €2215
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €415 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €635
Lijst met de tarieven van airconditioning in Apeldoorn.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s kennen 2 units: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een STEK installateur in Apeldoorn. Wonen, (thuis)werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een duurzamere manier een woning kunnen verwarmen & koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. verschillende onderdelen. Natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een stijgend energieverbruik met als resultaat een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €75 tot €275 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wisselt per type systeem en capaciteit / koelvermogen. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met instap-modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om elke paar jaar een inspectie in te plannen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Apeldoorn. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur checkt o.a. koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie