Airco Installatie Lieren

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een goed werkende airco kopen in Lieren levert een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Via onze adviseurs vind je bruikbare tips en adviezen over de velerlei soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook bekijk je contactgegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen 2 units: Een binnen en buiten deel. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Lieren

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Lieren. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lieren voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via onze website tref jij probleemloos goede vakmensen. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-lieren-7364

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in huis? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Lieren (controleer certificaat F-gassen en STEK). De vakbekwame installatiepartners kunnen op elke plek een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze onderhoud en service. In de onderstaande tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Lieren (gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Beekbergen, Hoenderloo, Radio Kootwijk, Hoog Soeren, Wenum Wiesel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen velerlei soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzo is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het hoge stroomverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lieren: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijke pluspunten zijn een hoge capaciteit, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Lieren: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit aanbod bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een zeer geschikt koel / klimaatsysteem voor in huis. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te plaatsen, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1250. Een goedkoop airco systeem in Lieren.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een normale verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote kantoorpanden en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het neemt geen ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en de horeca.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Lieren liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per model airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht vind je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatiebij een airco bedrijf in Lieren. De getoonde tarieven zijn exclusief het onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingOnkosten
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1240 – €2035
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2215 – €2960
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1130 – €2250
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€395 – €800
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €250 – €665
Tabel met de prijzen van airconditioning in Lieren.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X neemt geurtjes weg.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten via een afstandsbediening of App.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in die situatie zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Lieren. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan een airco ook verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De populaire airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs hangt af van vele onderdelen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van om en nabij de €85 tot €290 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per soort installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van de bekende merken als Hitachi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt zo’n 1,40 KW elektriciteit per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Lieren. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur controleert onder andere naar verdamper, condensor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie