Airco Installatie Roden

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen van 2024? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Roden draagt bij aan extra verkoeling in huis, winkel, kantoor, etc. Op dit portaal bekijk je bruikbare info over de verschillende type modellen en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens bekijk je contact- en adresgegevens van lokale installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een systeem dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Roden

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer Nederlanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Roden. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Roden voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel goede installateurs. Bekijk voor het beste advies eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-roden-9301

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Roden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem maken. Ook zorgen zij voor vacumeren en onderhoud. In het schema hierna zoek je showrooms en airco monteurs in Roden (gemeente Noordenveld, provincie Drenthe). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster, Westergeest.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in huis, of op je werk. We kennen veel verschillende soorten apparaten die je kunt toepassen. Bijgaand tref je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op de website vind je ook meer info over: Hoe werkt een airco?.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Daarnaast is een kostentechnisch een interessante optie. De minpunten van monoblock zijn: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Verder moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct gebruiksklaar, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Roden: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een laag energieverbruik. Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is perfect voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Roden: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezebespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Wat kost een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Roden.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Perfect voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1050.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn winkels en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief installatie

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Roden zijn heel divers. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In deze tabel verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Roden. De getoonde kosten zijn zonder onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingPrijzen
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1215 – €1970
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2160 – €2970
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1185 – €2205
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€385 – €835
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €165 – €655
Tabel met de tarieven van airconditioning in Roden.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste airco’s bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen aan de hand van een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een goede installateur in Roden. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs wordt vastgesteld door velerlei aspecten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de installatiekosten. Verder heb je te maken met onderhoud (eens per 2 jaar). In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op om en nabij de €70 tot €255 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en koelvermogen. De zware systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De beste airco’s van populaire merken als Mitsubishi werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt grofweg 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om een jaarlijkse onderhoud te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Roden. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, koelvloeistof, expansieventiel, verdamper.

Plaats een reactie