Airco Installatie Triemen

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Triemen biedt een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op deze website bekijk je nuttige tips over de velerlei soorten systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens verzamel je gegevens van erkende installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.200,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Triemen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groot aantal huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Triemen. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Triemen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via dit portaal check je eenvoudig deskundige monteurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-triemen-9298

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een gespecialiseerd installatiebedrijf in Triemen (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Tevens zorgen zij voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de vergelijker hieronder tref jij showrooms en airco monteurs in Triemen (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Veenklooster, Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp, Augsbuurt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling thuis of op kantoor. Je kunt kiezen uit allerlei units die men kan installeren. In het gedeelte hierna lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op de website vind je ook meer info over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsoverlast en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Triemen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent 2 units: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnenshuis kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Triemen: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties vind je hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Gemakkelijk te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Triemen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt in de basis erg op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een merkbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1350.

Plafond airco
Perfect voor fabrieken / kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is een oplossing voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Triemen lopen zeer uiteen. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een mobiele aircooler aanschaft. Hieronder in de tabel check je een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Triemen. Deze prijsindicaties zijn zonder onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeBeschrijvingTarieven
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1220 – €2035
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2185 – €2940
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1135 – €2280
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €425 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€245 – €635
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Triemen.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste airco’s kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner is aan te zetten door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat zo’n airconditioner monteren door een STEK installateur in Triemen. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die zo op een duurzamere manier een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere aspecten. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Daarbij heb je te maken met een toenemend stroomverbruik met als gevolg een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan een €75 tot €300 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde systemen gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een normaal koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Triemen. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. condensor, compressor, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie