Airco Installatie Lillo

Op zoek naar extra afkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Lillo draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we goede tips over de diverse soorten oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens lees je adressen van regionale specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airconditioners (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast systeem in huis installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Lillo

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een toenemend aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Lillo. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Lillo voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via onze website check je zonder gedoe professionele installateurs. We raden aan te starten met onze handige checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-lillo-2040

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Kies voor een vakbekwaam installatiebedrijf in Lillo (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een efficiënt klimaatsysteem maken. Ook dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het schema hierna bekijk je showrooms en airco monteurs in Lillo (gemeente Antwerpen, provincie Antwerpen). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Berendrecht, Waanrode, Kersbeek-Miskom, Hoeleden, Sint-Margriete-Houtem.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
ThermocoHaifastraat 52030Antwerpen
Omar BouzidTurnersstraat 262020Antwerpen
Ivo De BackerBrusselstraat 912018Antwerpen
Schema met airco montagebedrijven Lillo vergelijken

Verkoeling in huis?

Vergelijk de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. We onderscheiden diverse modellen die mogelijk interessant zijn. Bijgaand kan je aan de slag met kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Eveneens is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge energieverbruik. Bovendien moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor komt er weer warme lucht de woning in.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Lillo: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het split systeem bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan overal worden opgehangen. De meest genoemde voordelen zijn een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Lillo: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco soorten.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Simpel te monteren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vooral interessant voor de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Lillo.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Ideaal voor slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een prettige koele luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabriekshallen en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in winkels en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco oktober 2021 inclusief installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Lillo lopen zeer uiteen. De aanschafprijzen variëren per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen essentieel. Op het moment dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het volgende schema check je de geschatte kosten van vijf veel geïnstalleerde producten incl. installatie bij een airco bedrijf in Lillo. De getoonde prijzen zijn zonder het onderhoud, vullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoVast model met binnen- en buitengedeelte.€1240 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2160 – €2950
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1105 – €2215
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€390 – €870
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €165 – €680
Overzicht met de kosten van aannemers airconditioning in Lillo.

Top-10 merken oktober 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij ook een hete woning in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Lillo. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die het hele jaar door met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet onderhoud (eens per 2 jaar). Tevens heb je te dealen met een stijgend energieverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op €85 tot €255 per 12 maanden.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis vragen meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De nieuwste airco’s van a-merken als Midea werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem gebruikt om en nabij de 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Ons advies is om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Lillo. Een gecertificeerd bedrijf verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. expansieventiel, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie