Airco Installatie Westergeest

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Westergeest kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Hier verzamel je bruikbare tips en info over de beste soorten toepassingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder vind je de gegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) kennen 2 componenten: Een binnen- en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast systeem in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.325,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Westergeest

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Westergeest. Slapen, wonen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Westergeest voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker vind je eenvoudig populaire installatiebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-westergeest-9295

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Westergeest (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montagepartners kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem integreren. Daarnaast regelen ze groot onderhoud en reparatie. In het volgende schema bekijk je showrooms en airco monteurs in Westergeest (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Oudwoude, Kollumerpomp, Augsbuurt, Kollum, Drogeham.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de aantrekkelijkste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit allerlei systemen die men kan installeren. Hieronder bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco montagebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, / plaatselijke oplossing. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is het qua kosten een interessante investering. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het toenemende energieverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Westergeest: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is ideaal voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Westergeest: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid meerdere ruimtes koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezekan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Overal te installeren, past in praktische elke plek, een aantrekkelijk prijskaartje en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Westergeest.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1025.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het is amper zichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is een oplossing voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 met plaatsing

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Westergeest zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen verschillen per type airconditioning en per installateur (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de tabel bieden wij een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Westergeest. Deze kostenindicaties zijn zonder onderhoudsinterval, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeOmschrijvingKosten
Split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1230 – €1970
Multi Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2190 – €2990
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1160 – €2300
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€400 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €210 – €665
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Westergeest.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco kun je aan en uitzetten door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airconditioner monteren door een goede installateur in Westergeest. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door een aantal onderdelen. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Vergeet niet een onderhoudscontract. Als laatste noemen we nog meer elektriciteitsgebruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met ongeveer €90 tot €275 per woning / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De moderne airco’s van de bekende merken als Mitsubishi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een standaard koelsysteem vraagt bij benadering 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Westergeest. Deze monteur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, compressor, condensor, expansieventiel.

Plaats een reactie